Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську «народний референдум» розпочався мирно


У центрі Луганська розпочалася акція «Народний референдум». Жителям найсхіднішого обласного центру України, які прийшли на центральну площу міста, видали бюлетені і запропонували відповісти на п’ять запитань.

Вони сформульовані так: «Чи довіряєте ви тимчасовому виконувачу обов’язків президента України і призначеним ним особам?»; «Чи ви підтримуєте зниження соціальних виплат і скасування пільг на вимогу МВФ?»; «Чи ви підтримуєте статус Луганської області як суб’єкта федерації у складі України?»; «Чи ви підтримуєте амністію лідерам народного спротиву Луганщини?»; «Чи ви підтримуєте вступ до Митного союзу»?

Організатори, які видавали бюлетені, стверджують, що проводять своєрідне соціологічне опитування і воно триватиме до 23 березня. Така акція, за задумом організаторів, має відбуватися у всіх містах Луганської області.

Для того, щоб отримати бюлетень, потрібно мати паспорт з реєстрацією в Луганській області. Однак, як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, в одні руки видавали і по кілька бюлетенів.

Бюлетені можна отримати і заповнити у наметі з логотипом проросійської організації «Молода гвардія» (до речі, за винятком напису цей логотип і дизайн агітаційного намету цілком повторюють аналогічні логотиа і дизайн наметів Партії регіонів – дивіться фото). Після цього папірець потрібно опустити у скриньку, яка стоїть поруч.



Також сьогодні на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбувся мітинг. Люди, які на нього прийшли мали на одязі георгіївські стрічки, кілька учасників тримали прапори Російської Федерації. Депутат Луганської облради від КПУ Юрій Хохлов, відкриваючи мітинг, заявив, що проводить зустріч із виборцями, тому, на його думку, ці збори не можна назвати мітингом.

У суботу суд заборонив проведення в Луганську будь-яких мітингів до 30 березня. Сьогоднішні акції у Луганську обійшлися без штурму будівлі облдержадміністрації. На площі було чимало працівників міліції. Окрему охорону виділили журналістам-телевізійникам, щоб убезпечити від нападів агресивних учасників мітингу.

9 березня проросійські активісти захопили будівлю Луганської облдержадміністрації. Згодом СБУ затримала лідерів проросійських організацій «Луганська гвардія» і «Молода гвардія» – Олександра Харитонова і Арсена Клінчаєва.
XS
SM
MD
LG