Доступність посилання

ТОП новини

Константинов: українські військові частини в Криму розформують


Володимир Константинов
Володимир Константинов
Українські військові частини на території Криму будуть розформовані, військовослужбовці можуть залишитися жити на території півострова, заявив колишній голова розпущеної парламентом України Верховної Ради Криму Володимир Константинов.

«Усе, що розміщується тут, на території, ми, безумовно, націоналізуємо. Частини буде розформовано. Ті, хто захоче жити тут, – будь ласка. Хто захоче скласти присягу – ці питання також розглядатимуться. Відбуватиметься нормальний процес реорганізації», – сказав Константинов.

Відповідаючи на запитання про подальшу долю українських військовослужбовців, він заявив, що «вони мають можливість потрапити до нормальної, серйозної армії, отримувати хорошу, гідну платню і служити нашій батьківщині».

«Ті, хто на свої переконання не приймає кримської незалежності та залишається вірний українській державі, не переслідуватимуться. Так, військовослужбовцям українських Збройних сил буде надана альтернатива: нести службу в Криму, склавши присягу Республіці, або продовжити її поза межами Криму – у складі української армії. Такий самий принцип буде застосовано до держслужбовців, працівників силових структур, до всіх, що складав присягу на вірність Україні. Ніхто нікого силоміць примушувати переприсягати не буде», – заявляє Константинов.

Розпущений Верховною Радою України парламент Криму сьогодні проголосив регіон «незалежною державою» – Республікою Крим – і звернувся до Російської Федерації з пропозицією прийняти її до складу Росії.
XS
SM
MD
LG