Доступність посилання

ТОП новини

Кличко: у Криму існує загроза етнічних чисток


«У Криму існує ризик етнічних чисток» ‒ Кличко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:08 0:00
Голова фракції УДАР у Верховній Раді Віталій Кличко виступає за ухвалення закону «Про тимчасово окуповані території» для запобігання можливих етнічних чисток у Криму.

«Крим поставлений на межу гуманітарної катастрофи. Громадяни України там – на милості іноземного загарбника й місцевих злочинців. Існує загроза етнічних чисток. Під загрозою – кримські татари, українці, всі патріоти України. Тому варто ухвалити закон «Про тимчасово окуповані території», – заявив Кличко.

За його словами, у законі необхідно передбачити організацію безпечного переселення й розселення біженців, а також визначення статусу підприємств на цих територіях.

Також Кличко наполягає на необхідності визначитися з тим, як будуть гарантуватися права власності після повернення території; як громадяни з тимчасово окупованих територій зможуть здобувати освіту в Україні і як буде забезпечений зв’язок кримчан з Україною.

Кличко закликає благодійні фонди об’єднати зусилля й допомогти жителям Криму.

Раніше сьогодні колишній голова розпущеної парламентом України Верховної Ради Криму Володимир Константинов заявив, що переслідування інакодумців у Криму не буде.

Сьогодні розпущена Верховна Рада Криму проголосила регіон «незалежною суверенною державою» – Республікою Крим – і просить Росію включити її у свій склад.
XS
SM
MD
LG