Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині невідомі спаплюжили пам’ятний знак жертвам Голокосту


До працівників Новомосковського міськвідділу міліції вiд громадян надійшло повідомлення про те, що невідома особа розмалювала пам’ятний знак жертвам Голокосту, розташований на виїзді з Новомосковська. Про це сьогодні поінформували в прес-службі обласного управління міліції.

За даними міліції, гранітну брилу, на якій українською мовою й івритом викарбуваний напис у пам’ять про загиблих, уночі невідомі обмалювали зеленою фарбою.

За даним фактом слідчий відділ вніс вiдомостi до ЄРДР, з попередньою правовою квалiфiкацiєю за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Меморіал жертвам Голокосту – євреям, мирним жителям Новомосковського району, розстріляним фашистами в 1941-43 роках, – на початку 2012 року був встановлений Федерацією єврейських спільнот Дніпропетровської області. Того ж року меморіал спаплюжили невідомі.

За даними істориків, за 32 місяці окупації під час Другої світової війни Дніпропетровської області загинули 80 тисяч мирних громадян, з них близько половини – євреї.
XS
SM
MD
LG