Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті створили раду оборони і координаційний центр


На спільному засіданні голів районних держадміністрацій, міських голів Прикарпаття й обласної ради сьогодні оголосили про створення ради оборони області. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, до її складу увійшли представники органів влади, Штабу національного спротиву, силових структур, військові, транспортники, зв’язківці.

За словами голови обласної держадміністрації Андрія Троценка, який очолив раду, в області буде зупинено фінансування соціальних програм, натомість на «внутрішній тил» планують направити з резервного фонду близько 5 мільйонів гривень, а також розраховують на підтримку підприємців і меценатів.

Обласний військовий комісар полковник Ігор Павлюк повідомив, що до 20 березня на базі військової частини будуть сформовані загони Національної гвардії, створюється батальйон територіальної оборони.

В області є більше ніж 40 об’єктів І–ІІ рівнів охорони регіонального та місцевого значення, приміром, хімічне виробництво у Калуші – їх планують взяти під особливий контроль. Будуть розгорнуті блок-пости на дорогах державного значення.

Працюватиме також постійний координаційний центр, до складу якого увійшли і представники Народної самооборони, «Правого сектору».

Дехто з громадських активістів згадав про участь загонів внутрішніх військ і «Беркуту» в розгоні Майдану і заявив, що «не стане з братовбивцями плече в плече». Військовий комісар запропонував окремо створювати роти Народної самооборони, «Правого сектору» чи внутрішніх військ.

Як повідомив Ігор Павлюк, 3400 добровольців уже записалися до лав української армії. На Прикарпатті є три військові гарнізони: Івано-Франківська авіабригада, Коломийський радіотехнічний батальйон і Делятинська база боєприпасів.

XS
SM
MD
LG