Доступність посилання

ТОП новини

Участь у «референдумі» взяли близько тисячі кримських татар – Чубаров


Участь у «референдумі» взяли близько тисячі кримських татар – Чубаров
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:47 0:00
Участь у голосуванні в «референдумі» у Криму взяли вчора загалом не більш як тисяча кримських татар, повідомив сьогодні голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. Водночас, сказав він, право голосу мають 185 тисяч представників цієї нацменшини.

Також Чубаров повідомив, що на дільницях, де вдалося провести власний моніторинг голосування, були зафіксовані непоодинокі факти фальсифікації.

«В селі Аннівка Білогірського району 290 виборців. 200 з них – кримські татари. Жоден не голосував. Однак було оголошено, що в цьому селі проголосували 111 виборців. Навіть якщо припустити, що всі 90 виборців, не татар, тотально прийшли на вибори, то все одно ця цифра була б іншою. Тобто, тут приписали 23% зайвих голосів», – повідомив голова Меджлісу.

Схожа ситуація, за словами Чубарова, була і на дільницях у ще кількох районах Криму. До прикладу, в Первомайському районі з 723 виборців лише 72 – не кримські татари. Комісія ж оголосила про участь 119 виборців.

У місцях же компактного проживання татар, наприклад, у певних мікрорайонах Бахчисарая, виборчі дільниці взагалі не формували, оскільки кримські татари оголосили про бойкот «референдуму».

Рефат Чубаров зазначив, що встановлювати точні цифри результатів голосування вкрай складно, бо жодному спостерігачеві не надавали копії протоколів із «мокрими печатками».

Фактична сепаратистська влада Криму стверджувала, що в незаконному «референдумі» щодо вступу Криму до Росії за це проголосували 96,6 відсотка його учасників.
XS
SM
MD
LG