Доступність посилання

ТОП новини

Канада запроваджує нові санкції через Крим


Уряд Канади запроваджує додаткові санкції проти «режиму Путіна» та інших, хто ставить під загрозу суверенітет України, повідомив сьогодні прем’єр-міністр Стівен Гарпер.

За його словами, дії «режиму» президента Росії Володимира Путіна не можна потерпіти і не можна прийняти. «Сподіваюся, що ця позиція, наша і наших союзників, буде збережена надовго», – сказав прем’єр, перш ніж піти на зустріч із послом України в Канаді Вадимом Пристайком.

Канада не стоятиме осторонь, коли Росія порушує суверенітет і територіальну цілісність України, наголосив він.

У списку уряду Канади, перелічених у якому стосується нинішній, уже не перший канадський пакет санкцій, – іще десять осіб, яких стосуватимуться заборони на в’їзд і замороження активів: двоє фактичних кримських керівників, а також низка чільних російських посадовців, радників Путіна і провідних парламентарів. Список практично збігається з оприлюдненим сьогодні ж у США, за винятком колишнього президента України Віктора Януковича, який у Канаді вже потрапив під санкції раніше.

Схожі санкції проти 21 особи запровадив сьогодні і Європейський союз.

Наприкінці тижня Стівен Гарпер прибуває з візитом до України, щоб обговорити з її урядом шляхи допомоги Києву з боку Оттави і її союзників.
XS
SM
MD
LG