Доступність посилання

ТОП новини

Що може зупинити агресію Путіна? (Огляд преси)


Київ – Одним із інструментів Москви в дестабілізації ситуації в Україні є зрив президентських виборів, призначених на 25 травня. У дописувача «Газети по-українськи» немає сумнів у тому, що ініціатива пішла з Москви. Мета Путіна якщо й не завоювати Україну, то зробити її зоною постійної гуманітарної катастрофи. Саме через це йому важливо залишити її без президента і з переполовиненим парламентом. Законопроект про перенесення президентських виборів на грудень зареєстрував «регіонал» Євген Мураєв, якого пов’язують із Добкіним – людиною Віктора Медведчука. Дописувач зауважує, що легітимність виконувача обов’язків президента Турчинова відносна й зумовлена лише тим, що вибори мають відбутися найближчим часом. Управлінський апарат у державі розбалансований. Київ тільки умовно контролює ситуацію в деяких південних і східних областях. Тому за будь-яку ціну маємо провести вибори президента України у травні цього року. Про це йдеться в статті «Якнайшвидші вибори президента й парламенту стабілізують ситуацію».

Усі дії Кремля спираються на сильну й здорову російську економіку, констатує дописувач газети «День». Адже ні для кого не секрет, що в Криму й довкола нього зараз крутяться величезні гроші. Вони йдуть на підкуп українських політиків і військових, покупку лояльності етнічних українців і кримських татар, додаткові виплати російським військовим. Кримська операція значною мірою корупційно-політична. Кремль, проте, зупинятися в Криму не збирається. Чи вистачить у нього ресурсів для подібних дій у значно більшому масштабі на території України, – ось питання, яке має більше значення, ніж усі ворожіння про ймовірні санкції, переконує дописувач. І за рахунок чого цей ресурс поповнюватиметься – чи поновлюваний він, особливо в умовах автократії. Більше про економічні потуги Росії читайте в матеріалі «Кремль зупинятися в Криму не збирається».

Сьогодні президент Росії Володимир Путін виступить із позачерговим посланням до Федеральних зборів, яке присвятить Криму. Сакральна промова, слухати яку запрошено увесь російський бомонд, відбудеться в Георгіївському залі Кремля, інформує газета «Голос України». Тональність і зміст путінської оди легко передбачувані. Адже зараз Росія упивається пірровою перемогою в Криму. Росія – третій Рим! Видання пише, що місце проведення послання президента «у зв'язку з анексією Криму» не випадково в Георгіївському залі Кремля. Тут російські царі приймали скіпетр – символ влади, ставали «помазаником Бога» на землі. «Дежавю». Щоправда, замість прадавніх символів влади в руках у Путіна сьогодні «ядерна валізка». Про ймовірність її використання пише автор публікації «Ядерні погрози Москви».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG