Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: ніхто в Україні не зазіхає на право вільно говорити російською


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк наголошує, що російська мова в областях України, де переважає російськомовне населення, має статус де-юре регіональної, а фактично – офіційної мови з такими самими можливостями і правами, як в української. Про це йдеться в зверненні Яценюка до жителів південних і східних областей України, розміщеному на сайті Кабміну.

«Виконувач обов’язків президента Олександр Турчинов – родом, він, до речі, з Дніпропетровська – за моєї повної підтримки як глави уряду України ухвалив рішення залишити в силі мовний закон у редакції Ківалова-Колесніченка, ухвалений у 2012 році. Цей закон досі працює», – заявив Яценюк.
(Відео користувача Youtube)

Він запевнив, що ніхто не зазіхає на право вільно використовувати російську мову в Україні. «Моя дружина Терезія говорить переважно російською. І вона, як мільйони інших російськомовних, не потребує захисту з боку Кремля».

«Я глибоко вражений тим, що переважна більшість громадян України, і тих, хто говорить українською, і російськомовні, підтримує територіальну цілісність і єдність країни. Російська – така сама мова українських патріотів, як і українська», – наголосив прем’єр.
XS
SM
MD
LG