Доступність посилання

ТОП новини

Путін: Крим ніколи не буде «бандерівським»


Володимир Путін
Володимир Путін
Росія не хоче розколу України, але Крим має бути частиною Російської Федерації, заявив російський президент Володимир Путін, виступаючи у парламенті з приводу кримського питання.

«Крим – це наше спільне надбання і найважливіший фактор стабільності в регіоні. І ця стратегічна територія має перебувати під сильним, стійким суверенітетом, який за фактом може бути тільки російським», – сказав Путін.

За словами російського президента, Росія не хоче розділу України. «Не слухайте тих, хто лякає вас Росією, кричить про те, що за Кримом підуть інші регіони України. Ми не хочемо розділу України, нам цього не треба. Щодо Криму, то він був і залишиться і російським, і українським, і кримськотатарським… Але він ніколи не буде «бандерівським», – сказав Путін.

Вчора розпущена Верховна Рада Криму проголосила незалежність автономії і попросила Росію прийняти цю самопроголошену державу до свого складу.

Учора ж ввечері російський президент підписав указ про визнання Криму за «суверенну і незалежну державу», а сьогодні розпорядився схвалити проект договору про «прийняття Республіки Крим до складу Російської Федерації».

«Референдум» 16 березня про приєднання Криму до Росії офіційний Київ і міжнародна спільнота називає нелегітимним.
XS
SM
MD
LG