Доступність посилання

ТОП новини

США відкидають «спробу анексії Криму» і попереджають про нові санкції


Сполучені Штати Америки засудили кроки Росії на офіційну анексію Кримського регіону України як загрозу міжнародному мирові і порушення міжнародного права, заявив сьогодні речник Білого дому Джей Карні.

«Ми не визнаємо цієї спроби анексії», – наголосив він.

За його словами, Росія за свої дії вже заплатила певну ціну, яка завдала шкоди російській економіці і валюті, а також її місцю у світі. «Подальші дії, подальші провокації призведуть до того, що доведеться заплатити ще більше», – попередив речник. США готують нові санкції проти Росії, додав він.

За його словами, президент США Барак Обама зараз працює над «створенням і підтриманням консенсусу у спротиві цим діям для того, щоб усі ми колективно, у США, в Європі і в Азії, підтримали Україну і дали знати, що такі дії міжнародна спільнота не приймає».

У Європі президент Франції Франсуа Олланд, засудивши дії Росії, теж попередив, що найближче засідання Європейської ради (саміт ЄС) 20 і 21 березня «стане нагодою дати тверду і скоординовану європейську відповідь на новий етап ситуації».

Сьогодні в Москві президент Росії Володимир Путін підписав із фактичними керівниками Криму угоду про вступ Криму й Севастополя до складу Росії за результатами незаконно проведеного там референдуму про це. Він також попросив парламент Росії затвердити цю анексію частини території України.

Попередні дії Росії – її вторгнення до українського Криму – вже спричинили запровадження проти неї низки санкцій із боку ЄС, а також США й інших країн.
XS
SM
MD
LG