Доступність посилання

ТОП новини

Правоохоронці розслідують 133 провадження про сепаратизм – Генпрокуратура


Правоохоронні органи проводять розслідування у 133 кримінальних провадженнях у справах, що стосуються публічних закликів до сепаратизму, до порушення територіальної цілісності України, розпалювання антиукраїнських настроїв, повідомила сьогодні Генеральна прокуратура.

18 із них розслідують органи прокуратури, 81 – органи внутрішніх справ, 36 – Служба безпеки, мовиться в повідомленні.

Зокрема, в Генпрокуратурі розслідують вчинення 12 лютого головою Харківської обласної державної адміністрації та іншими особами публічних закликів щодо децентралізації влади шляхом федералізації, створення Ново-Російського Союзу від Одеси до Луганська і Харкова зі столицею у місті Харкові, своїм урядом, міністерствами, державною мовою, прапором і гербом.

Іще цілу низку справ за фактами закликів до сепаратизму розслідують в СБУ. Зокрема, це стосується дій органів влади Криму і Севастополя. Також серед таких проваджень – справа щодо закликів до вчинення умисних дій з метою зміни меж території України, вчинення неодноразових закликів до проведення референдуму про незалежність Донецької республіки, а також щодо захоплення 3 і 5 березня будівлі Донецької обласної державної адміністрації з метою насильницької зміни конституційного ладу України та захоплення державної влади, повідомила Генпрокуратура.
XS
SM
MD
LG