Доступність посилання

ТОП новини

Рада безпеки ООН проведе відкрите слухання щодо кризи в Україні в середу


Рада безпеки ООН знову збереться на тему кризи в Україні в середу, і на відкритому засіданні заслухають звіти про візити до України заступника генерального секретаря ООН Яна Еліассона і помічника генсекретаря у справах прав людини Івана Шимоновича, повідомили у вівторок в ООН.

А генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун знову закликав у вівторок негайно поновити «конструктивний діалог» із метою вирішити кризу в Україні.

Як повідомив його речник Стефан Дюжаррік, генсекретар посилив дипломатичні зусилля з метою зменшити напруженість і контактував із чільними представниками всіх залучених сторін.

У суботу Росія заветувала проект резолюції Ради безпеки, який мав визнати незаконним «референдум» про вступ Кримського півострова до складу Росії.

У вівторок у Москві президент Росії Володимир Путін підписав із фактичними керівниками Криму угоду про вступ Криму й Севастополя до складу Росії за результатами незаконно проведеного там референдуму про це. Він також попросив парламент Росії затвердити цю анексію частини території України. Москва стверджує, ніби її вторгнення до України і анексія Криму «відповідають міжнародному праву». Більша частина світової спільноти наголошує, що дії Москви грубо порушують самі засади міжнародного права.
XS
SM
MD
LG