Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровські євромайданівці пікетували облраду, вимагаючи відставки голови-регіонала


Сьогодні у Дніпропетровську активісти Євромайдану пікетували обласну раду, домагаючись відставки від голови облради, регіонала Євгена Удода, а також розпуску облради, в якій регіонали складають більшість.

Кілька десятків активістів прийшли під стіни облради з символікою Євромайдану.

За словами координатора дніпропетровського Євромайдану Віктора Романенка, такі люди, як керівник обласної ради, не можуть залишатись на своїх посадах, адже під їхнім керівництвом або за мовчазної згоди у Дніпропетровську «тітушки» били мирних мітингувальників, нападали на намети Євромайдану.

Голова обради запросив мітингувальників до своєї приймальні на розмову.

«Ми висловили йому недовіру і заявили, що в складній економічній і політичній ситуації він не може керувати регіоном. Однак конструктиву не вийшло: він заявив, що обраний більшою кількістю людей, аніж прийшли до нього, і буде зважати на думку тільки тих людей. Наразі ми написали листа до Верховної Ради, аби парламентарі допомогли нам відправити його у відставку», – сказав у коментарі Радіо Свобода Віктор Романенко.

Водночас голова облради Євген Удод запевнив євромайданівців, що Дніпропетровщина «є і буде точкою стабільності та порядку».
«Я звертаюсь до кожного жителя області з проханням: в цей складний для країни час, треба не мітингувати, а працювати. Кожен на своєму місці», – сказав Євген Удод.
XS
SM
MD
LG