Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ обурені діями свободівців у НТКУ


Дуня Міятович
Дуня Міятович
В ОБСЄ обурені нападом депутатів Верховної Ради від фракції «Свобода» на виконувача обов’язків генерального директора Національної телекомпанії України Олександра Пантелеймонова. Про це йдеться в заяві представник Організації з безпеки і співпраці в Європі зі свободи засобів інформації Дуні Міятович.

«Я вражена цією обурливою акцією, що суперечить всім цінностям свободи ЗМІ й не може бути прийнятною. Це дуже серйозний інцидент, оскільки деякі порушники становлять собою не тільки законодавчу гілку влади, а й є членами комітету парламенту зі свободи слова й інформації», – заявила Міятович.

Відповідний лист вона направила голові Верховної Ради, виконувачу обов’язків президента Олександру Турчинову.
Від свободівців, які «люстрували» голову НТКУ, вимагали скласти мандати
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:06 0:00

Міятович каже, що вітає засудження дій свободівців з боку прем’єр-міністра Арсенія Яценюка і голови фракції «Свобода» Олега Тягнибока. Але вона закликає уряд зміцнити безпеку журналістів, особливо в умовах нинішньої кризи в Україні, розслідувати всі подібні факти й притягти винних до відповідальності.

Вчора народні депутати від ВО «Свобода», серед яких були, зокрема, Ігор Мірошниченко, Богдан Бенюк та Андрій Іллєнко, силою змусили виконувача обов’язків президента Національної телекомпанії України Олександра Пантелеймонова написати заяву про звільнення.

В.о. генерального прокурора Олег Махніцький пообіцяв провести об’єктивне розслідування цього інциденту.
XS
SM
MD
LG