Доступність посилання

ТОП новини

Україна підвищує заходи безпеки – рішення РНБО


Рада національної безпеки і оборони ухвалила сьогодні низку рішень, що мають на меті підвищити безпеку України.

Як заявив на брифінгу після засідання РНБО її секретар Андрій Парубій, зокрема, Україна звернеться до своїх союзників, країн-гарантів своєї безпеки, провести спільні навчання їхніх військ і української армії на території України.

Крім того, повідомив він, Рада нацбезпеки зобов’язала уряд і Збройні сили забезпечити її попереднє рішення про часткову мобілізацію і приведення військ у повну бойову готовність.

У прикордонних регіонах України мають завершити розгортання тактичних груп Збройних сил, щоб захистити кордони і цілісність України, мовиться в рішенні.

РНБО доручила Службі безпеки України проводити антитерористичні й контррозвідувальні заходи на захист безпеки громадян України, її суверенітет, територіальну цілісність і непорушність кордонів. Ці заходи мають на меті викривати й локалізувати розвідувальну і підривну діяльність в Україні іноземних спецслужб.

Міністерство внутрішніх справ має негайно вжити заходів для посилення охорони атомних електростанцій та інших найуразливіших у диверсійному плані об’єктів.

Обласні державні адміністрації у прикордонних регіонах мають створити оперативні штаби з представників силових структур.

Крім того, низка пунктів рішень РНБО має закритий характер, повідомив Парубій.

Засідання було присвячене діям України у відповідь на незаконну анексію Росією Кримського півострова.

Учора Росія, яка три тижні тому почала окупацію українського Криму, оголосила про офіційну анексію регіону.
XS
SM
MD
LG