Доступність посилання

ТОП новини

Автомайдан пікетує під СБУ, вимагаючи знайти зниклих у Криму активістів


Автомайдан пікетував під СБУ
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:55 0:00
Учасники Автомайдану зібралися сьогодні під стінами Служби безпеки України з вимогою вжити необхідних заходів, щоб встановити місце перебування і звільнити зниклих безвісти у Криму українців, зокрема, активістів Автомайдану Олексія Гриценка, Наталії Лук’яненко та Сергія Супруна.

«Ми схвильовані відсутністю якоїсь інформації про заручників, про кількість заручників і про їхній стан. Ми зустрічались із представниками СБУ, але, на жаль, відповіді від них не отримали», – розповіла прес-секретар Автомайдану Катерина Бутко.

Вона також додала, що наразі їй відомо, що активісти Автомайдану живі, проте коли їх звільнять, невідомо.

Натомість заступник голови СБУ Андрій Левус пояснює, що зараз відомство зв’язане законодавством через невизначену і напружену ситуацію з Кримом.

«Нам треба офіційний статус для того, щоб залучити міжнародних посередників для вирішення цього питання. Робити якісь операції для того, щоб зробити ескалацію по всій території України, є недоцільним», – наголосив заступник.

Олексій Гриценко, Наталія Лук’яненко та Сергій Супрун перебували у Криму з минулого тижня. 13 березня вони їхали з Севастополя до Сімферополя. Раніше того ж дня вони повідомили, що їх переслідували. Того ж вечора Наталія Лук’яненко під час телефонної розмови з колегами-активістами сказала, що за їхнім автомобілем гналися три автівки і що їх обстріляли. Згодом зв’язок із ними був втрачений.
XS
SM
MD
LG