Доступність посилання

ТОП новини

Дипломати з ЄС на сході України: «люди піддаються на чутки і пропаганду»


Посли з особливих доручень Міністерств закордонних справ Литви, Франції, Швеції, Чехії, які займаються питаннями ініціативи ЄС «Східне партнерство», після відвідин Луганської області дійшли висновку, що «люди на Сході інколи не повністю володіють інформацією про події в країні, піддаючись на чутки і пропаганду».

Із цим зауваженням виступив сьогодні на прес-конференції в Луганську посол із особливих доручень Міністерства закордонних справ Литви Вайдотас Вярба.

На запитання журналістів, чи зіштовхнулися члени місії з порушенням прав російськомовного населення, дипломати сказали, що такі факти їм не відомі.

У свою чергу, посол із особливих доручень МЗС Чехії Петр Мареш розповів, що протягом місця мандрував Україною і зрозумів: у мовному й культурному плані регіони різні, але проблеми і на Сході, і на Заході однакові, зокрема, корупція.

Навколо вирішення таких проблем і має гуртуватися українське суспільство, вважає Петр Мареш.

Як розповіли дипломати, вони зустрілися з представниками місцевої влади та бізнесу, щоб дізнатися, що відбувається на Сході України. Іноземці мали зустріч із керівниками низки підприємств, які здебільшого працюють із Росією. Посли зазначили, що Україна зіштовхнулася з серйозними економічними і соціальними проблемами, і вони намагаються зрозуміти, як допомогти їй подолати кризу.

«Якщо в інших країнах «Східного партнерства» ми більше розповідали про європейські інтеграційні процеси, то тут ми в ролі слухачів», – сказав Вайдотас Вярба.

Група послів має відвідати також Донеччину та південні регіони України. Висновки вони представлять керівникам своїх міністерств.
XS
SM
MD
LG