Доступність посилання

ТОП новини

У Феодосії українські морські піхотинці готуються до передислокації на материк


У Феодосії українські морські піхотинці з ранку готуються до передислокації на материк. Про це на своїй сторінці у Facebook написав керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук, посилаючись на оперативні дані групи «Інформаційний опір».

Ці приготування проводяться за погодженням з Генштабом ЗС України, відзначив Тимчук.

За його словами, за даними на 12:00 у Донузлаві не здаються 5 кораблів ВМС України: «Костянтин Ольшанський», «Кіровоград», «Черкаси», «Чернігів», «Вінниця».

У Севастополі залишився один корабель під українським прапором – «Славутич».
Найбільш складна ситуація, за словами Тимчука, у 36-й бригаді. «Тут, за деякими даними, частина особового складу вже перейшла на сторону окупантів або просто залишила місце служби. Частина військовослужбовців ще тримається», – пише він.

Тим часом, колишня уповноважена Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова, яка перебуває в Криму за мандатом генерального секретаря Європейського інституту омбудсмена і здійснює моніторинг прав і свобод людини, повідомила Радіо Свобода, що українські ВМС мають 28 кораблів, один із них «Гетьман Сагайдачний» перебуває в Одесі.

У заблокованих російськими військовими українських моряків їжі і води залишилося десь на тиждень, каже Карпачова. Вона закликала владу зробити все, що створити «зелений коридор» і дати можливість українським кораблям залишити бухту Севастополя.
XS
SM
MD
LG