Доступність посилання

ТОП новини

ЄС оголошує список покараних новими санкціями


Європейський союз офіційно оприлюднив сьогодні перелік із 12 осіб, громадян Росії і України, стосовно яких запроваджені замороження їхніх активів і обмеження на в’їзд.

Серед них – віце-прем’єр Дмитро Рогозін, радники президента Росії Сергій Глазьєв і Владислав Сурков, спікер Ради федерації (верхньої палати парламенту) Валентина Матвієнко, спікер Державної думи (нижньої палати) і лідер партії «Єдина Росія» Сергій Наришкін, депутат Держдуми Олена Мізуліна, відома своєю ультрареакційною позицією, телекоментатор Дмитро Кисельов, чи голова комісії з проведення «референдуму» у Криму Михайло Малишев.

Рішення про розширення списку осіб, яких стосуватимуться санкції ЄС, ухвалили на саміті Євросоюзу, про що у Брюсселі повідомили в ніч на сьогодні.

Ці імена додадуться до попереднього переліку з 21 особи, теж із Росії і з кримської автономії, на яких Євросоюз наклав такі ж санкції на початку тижня.

Свої власні майнові і візові санкції запроваджували у зв’язку зі вторгненням Росії до українського Криму і його анексією також США й низка інших країн.
XS
SM
MD
LG