Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті проводять Шевченківський радіодиктант


Сьогодні, у Всесвітній день поезії, на Прикарпатті відбувся обласний радіодиктант «Вічне слово Кобзаря», присвячений 200-річному ювілеєві Тараса Шевченка. Організувало його головне управління освіти і науки Івано-Франківської обласної держадміністрації в рамках ухваленої обласною радою програми ювілейних заходів.

В ефірі обласного радіо «Карпати» та «ФМ-Карпати» звучав текст на тему того, як до прикарпатців прийшло слово Шевченка, зокрема, про те, що в Галичині вийшло 36 томів творів Шевченка загальним тиражем 113500 примірників, і про те, як проходили Шевченківські святкування.

Упорядником радіодиктанту є заслужений вчитель України Оксана Тебешевська – вчителька української мови та літератури Голинської загальноосвітньої школи Калуського району, письменниця. Вона і читала текст в радіоефірі, попередньо наголосивши, що «поезія, зокрема Шевченкова, може дати відповіді на найгостріші духовні питання людей».

На Прикарпатті такий радіодиктант проведено вперше. До нього долучилися учні шкіл, студенти, педагоги, всі охочі.

За словами заступника начальника головного управління освіти і науки обласної державної адміністрації Марії Мрічко, підсумків диктанту не підбиватимуть, бо основна ідея була в тому, щоб долучити до його написання якомога більше прикарпатців. «Перш за все – слово Шевченка, слово про Шевченка і, безперечно, знання нашої рідної мови», – наголосила Марія Мрічко.

Сьогодні, у Всесвітній день поезії, в Івано-Франківську також відбувся обласний конкурс читців творів Кобзаря, який зібрав понад сорок учасників із різних куточків Прикарпаття. Четверо переможців представлятимуть Івано-Франківщину на конкурсі у Києві.
XS
SM
MD
LG