Доступність посилання

ТОП новини

Прикарпатські депутати виступають за вступ України до НАТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)
Депутати Івано-Франківської обласної ради звернулися сьогодні до Верховної Ради України та Кабінету міністрів із проханням ухвалити курс на вступ України до НАТО, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Як зазначено в документі, який ухвалили на сесії облради, «в умовах наростання агресії з боку північного сусіда, недієвості дипломатичних, політичних та економічних інструментів впливу на окупанта звертаємось до Верховної Ради України та Кабінету міністрів України з проханням вжити всіх передбачених українським законодавством та міжнародним правом заходів для невідкладного вступу України до НАТО».

При ухваленні такого звернення депутати посилаються на закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» і вважають, що «входження до Північноатлантичного альянсу дозволить Україні гарантувати суверенітет та територіальну цілісність».

Звернення депутати ухвалили одноголосно.

Після вторгнення Росії до українського Криму, а потім і анексії півострова союз НАТО багато разів нагадував, що в разі агресії Росії і проти країн-членів вдасться до заходів колективного захисту. Водночас у НАТО наголошують, що інші країни, не члени НАТО, не мають сподіватися на військовий захист Північноатлантичного союзу.
XS
SM
MD
LG