Доступність посилання

ТОП новини

Відмова України від ядерної зброї стала наслідком анексії Криму Росією – посол в Угорщині


Відмова України від ядерної зброї стала наслідком нинішньої агресії Росії в Криму. Про це в інтерв’ю угорському часопису «Непсава» («Слово народу») заявив посол України в Угорщині Юрій Мушка.

«Україна була єдиною державою в світі, котра добровільно віддала свою зброю масового знищення. Чи наважився би хтось напасти на нас, якби ми від нього не відмовилися?», – сказав Юрій Мушка.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, Юрій Мушка охарактеризував анексію Криму Росією як безпрецедентний акт агресії після Другої світової війни. З того часу, жодна держава світу не загарбувала чужих територій, до того ж із застосуванням воєнної сили, підкреслив він.

Відповідаючи на запитання про можливість переростання кримського конфлікту у війну, Юрій Мушка висловив сподівання, що цього не станеться. Адже Захід має змогу здійснювати такий великий політичний та економічний тиск на Росію, що вона буде змушена відмовитися від своїх загарбницьких планів. Попри це Юрій Мушка вважає, що дії США та Великої Британії як гарантів територіальної цілісності та суверенітету України могли б бути активнішими.
XS
SM
MD
LG