Доступність посилання

ТОП новини

Підписання Угоди про асоціацію легітимізує українську владу в очах Євросоюзу – Пятницький


Валерій Пятницький, урядовий уповноважений з питань євроінтеграції
Валерій Пятницький, урядовий уповноважений з питань євроінтеграції
Підписання політичної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС – це свідчення довіри Євросоюзу до нової української влади. Про це заявив на брифінгу урядовий уповноважений з питань євроінтеграції Валерія Пятницький.

«Якщо говорити про Угоду про асоціацію в цілому, то це – певна підтримка, певна довіра, певне визнання легітимності з боку ЄС того уряду, який зараз працює в Україні. Якщо говорити про частину Угоди, яка стосується зони вільної торгівлі й секторального співробітництва, то у підписаному документі є ще один сигнал. Це те, що Євросоюз починає (буквально за декілька тижнів) застосовувати в автономному режимі преференції українським товаровиробникам, про які наші сторони раніше домовлялись», – наголосив він.

За словами Пятницького, представники уряду й експерти у ці дні ведуть переговори з товаровиробниками на сході України, які були зорієнтовані на російський ринок або мали кооперацію з російськими партнерами.

Український уряд намагається допомогти таким виробникам переорієнтуватись на європейський ринок або ринок третіх країн, додав Пятницький.
XS
SM
MD
LG