Доступність посилання

ТОП новини

Із режимом Путіна не може бути нормальних відносин, поки триває окупація Криму – прем’єр Канади


Агресія Росії в Криму є причиною для серйозного реагування всієї світової спільноти. Про це заявив прем’єр-міністр Канади Стівен Гарпер після зустрічі з виконувачем обов’язків президента України Олександром Турчиновим, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

«З режимом Путіна не може бути нормальних стосунків, поки Крим залишається незаконно окупованим», – заявив очільник канадського уряду, додавши, що ці питання повинні обговорюватись найближчим часом у ході засідання «Групи семи». Він додав, що «референдум», який відбувся в Криму, – це «лише прикриття для російської окупації Криму».

Олександр Турчинов, зі свого боку, заявив: «Сьогодні ми робимо все, щоб мирним шляхом розв'язати цю проблему». Спікер українського парламенту наголосив, що Україні потрібна не лише моральна, але і реальна військово-технічна підтримка з боку стратегічних партнерів і гарантів суверенності та територіальної цілісності України.

«Своїми діями Путін ставить під сумнів всю систему світової безпеки. Це спроба змінити світовий порядок, створивши новий, де пануватиме агресія та мова зброї», – додав Олександр Турчинов, наголосивши, що українці готові захищати свою країну, незалежно від реакції світу.
XS
SM
MD
LG