Доступність посилання

ТОП новини

США розглядають прохання України про підтримку, але це не зупинить Путіна – радник


У Сполучених Штатах Америки продовжують розглядати прохання влади України про військово-технічну підтримку, підтвердив у неділю заступник радника з національної безпеки Тоні Блінкен.

Водночас, виступаючи в ефірі телемережі CNN, він заявив, що навряд чи така підтримка, якщо її й нададуть Україні, «навряд чи змінить розрахунки Росії чи відверне її вторгнення».

За словами Блінкена, Росія, як виглядає, наразі залякує Україну масовим розміщенням своїх військ уздовж українських кордонів.

Але, наголосив він, «можливо, що вона готується ввійти» на територію України поза межами Криму, який вона вже анексувала.

При цьому американський посадовець нагадав, що запроваджені через це проти Росії економічні санкції уже працюють на те, щоб ізолювати Росію.

США виключають можливість свого прямого воєнного залучення, навіть якщо Росія вторгнеться на решту території України, але погрожують у такому разі суворішими санкціями. Такої ж позиції дотримуються й інші країни-союзники України чи їхні об’єднання. Водночас у союзі НАТО наголошують, що вдадуться до положення про колективний захист у тому разі, якщо бойові дії перекинуться на територію країн-членів, які межують із Україною чи з Росією.
XS
SM
MD
LG