Доступність посилання

ТОП новини

У Сенаті США обіцяють пріоритетну увагу Україні – сенатор у Києві


Сенатор зі США Келлі Ейотт, яка перебуває в Києві на чолі делегації Конгресу, повідомила про наміри Сенату США приділяти пріоритетну увагу ситуації в Україні. Серед подальших конкретних кроків – затвердження Сенатом програми фінансової допомоги Україні, а також розгляд подальших санкцій проти Росії, сказала вона на зустрічі делегації і прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Келлі Ейотт заявила, що візит делегації Конгресу є черговим свідченням міцної підтримки та солідарності Сполучених Штатів із українським народом.

Арсеній Яценюк, як повідомила пресова служба уряду, високо оцінив конкретні кроки, які вживає американська сторона для підтримки українського уряду.

У контексті обговорення ситуації навколо Автономної Республіки Крим прем’єр-міністр наголосив на необхідності скоординованих зусиль міжнародної спільноти для зупинення російської агресії проти України, мовиться в повідомленні.

Раніше в неділю на зустрічі з конгресовою делегацією перший віце-прем’єр-міністр Віталій Ярема запевнив представників Конгресу, що Україна високо цінує підтримку Сполучених Штатів Америки у справі гарантування суверенітету й територіальної цілісності української держави. Він наголосив, що український уряд робить все можливе, щоб розв’язати цю проблему мирним шляхом.

Водночас Віталій Ярема зауважив, що підписання президентом Росії угоди про включення Криму до складу Росії викликає велику стурбованість. Урядовець додав, що, з огляду на це, Україна чекає від Конгресу США вжиття більш дієвих заходів проти агресора, повідомили в Кабміні.
XS
SM
MD
LG