Доступність посилання

ТОП новини

Рішення про виведення військ із Криму буде ближчим часом – Тенюх


Найближчим часом деякі українські військові частини можуть залишити територію Кримського півострова, заявив у неділю виконувач обов’язків міністра оборони Ігор Тенюх.

За його словами, під час засідання Кабінету міністрів ішлося про можливість виведення деяких військових частин із кримського півострова, в першу чергу сімей військовослужбовців. «Відповідні рішення будуть прийняті найближчим часом», – сказав Тенюх.

Він також звернув увагу, що під час захоплення російськими військами у Криму кораблів Військово-морських сил українські військовики не вдавалися до зброї, щоб уникнути кровопролиття, хоча всі командири отримали наказ про дозвіл на застосування зброї.

Керівник Міноборони також заперечив чутки про відсутність на кораблях ВМС України продуктів і зброї і звернувся до представників ЗМІ з проханням не поширювати непідтверджену інформацію.

«Я прошу вас не поширювати заяв про те, що нібито на кораблях немає продуктів, а моряки «Ольшанського» не озброєні. Це повна нісенітниця і не відповідає дійсності. «Ольшанський» має повне озброєння і моряки мають на руках стрілецьку зброю», – повідомив Тенюх, як цитує його слова прес-служба Міністерства оборони.
XS
SM
MD
LG