Доступність посилання

ТОП новини

Наприкінці місяця в Україні похолодає – Гідрометцентр


Микола Кульбіда
Микола Кульбіда
Тепла суха погода утримається на більшій частині території України майже до кінця місяця. Зміна температурного режиму очікується 31 березня, повідомив директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда.

«Протягом минулого тижня в Україні максимальні показники стовпчиків термометрів сягали +16-21°, а на Прикарпатті вони піднімалися до +23°. Такий температурний режим збережеться практично на всій території країни до кінця поточного тижня», – сказав він.

За його словами, з наступного тижня слід очікувати зниження температурного режиму, невеликих опадів у західних, північних і центральних областях.

«Температура знизиться з 16-21 градуса до 7-12 градусів у денний час, а в північних регіонах України у нічний час спостерігатимуться слабкі заморозки до 1-2 градусів», – сказав Кульбіда.

За словами керівника Гідрометцентру, через відсутність опадів гідрологічна ситуація на водоймах нині перебуває в стані відносного спокою. Підвищення рівня води спостерігається лише на правих притоках Прип’яті – у межах Волинської, Рівненської, Житомирської областей, де вода перебуває на заплавах і щодоби її шар збільшується на 1-2 сантиметри. Але це, за словами директора Гідрометцентру, не становить загрози для життєдіяльності людей.

Водночас Кульбіда заявив, що через дефіцит опадів запаси вологи в ґрунті менші за середні багаторічні значення, особливо в Херсонській, Миколаївській і частково Запорізькій областях.
XS
SM
MD
LG