Доступність посилання

ТОП новини

Росіяни затопили ще один катер, щоб не випустили українські судна з Донузлава – ЗМІ


Росіяни вночі затопили ще одне судно, щоб остаточно перекрити навіть вузький прохід в озері Донузлав. Про це «Українській правді» повідомив старший мінер артилерійської мінно-торпедної бойової частини, старший матрос корабля «Черкаси» Олександр Гутник.

«Вночі росіяни провели операцію по повному перекриттю проходу в море. Вночі вони затопили малогабаритне судно якраз у тій ширині, де ми намагалися пройти вчора», – розповів він.

«Тепер вихід у море з озера остаточно неможливий. Єдиний варіант – це відтягти ці два затоплених катери. Але на це у нас самих не вистачить потужності», – додав Гутник.

На запитання про те, що корабель «Костянтин Ольшанський» ще стоїть у Донузлаві і чи вистачило б у нього потужності для допомоги, Гутник відповів: «Теоретично зміг би. Ми контактуємо, але вони нічого не роблять».

Він також розповів, що деякі офіцери на «Ольшанському» нібито готові здаватися.

«А ще там була зроблена диверсія своїми ж: залили соляру у цистерни з прісною водою, тобто вода отруєна дизпаливом, її не можна використовувати у приготуванні їжі», – сказав Гутник.

«Таким чином вони просто скоротили собі строк і збираються, наскільки я розумію, здаватися. Або чекають на напад. Однак я знаю, що там багато людей, які готові стояти до кінця», – додав він.

Раніше росіяни вже затопили два кораблі, які перекрили вихід у море. Морський тральщик «Черкаси» спробував відтягти один з кораблів, а потім намагався пройти між затопленими кораблями. Їм це майже вдалося, але російський корабель вдарив їх у борт, після чого носова частина «Черкас» опинилась на мілині.
XS
SM
MD
LG