Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС радять російським колегам не поширювати дезу, а звернути увагу на порушення прав у Криму


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністерство закордонних справ рекомендує МЗС Росії звернути увагу на порушення прав людини в невизнаній Україною Республіці Крим, заявив речник МЗС Євген Перебийніс. Так він відреагував на заяву російського МЗС про чергові «вибрики ультранаціоналістів в Україні».

За словами Перебийноса, російське зовнішньополітичне відомство продовжує озвучувати неправдиві й дезінформативні повідомлення.

«Я хотів би порадити колегам, щоб вони замість того, щоб займатися відвертою дезінформацією, звернули увагу на реальні порушення прав людини, які зараз відбуваються в Автономній Республіці Крим, ми вже маємо конкретні свідоцтва про катування, викрадення українських громадян, активістів, які, на жаль, не одержують жодної оцінки, і жодної реакції з боку російської влади», – сказав Перебийніс.

Раніше сьогодні МЗС Росії поширило заяву про те, що в Україні, нібито, зароджується анархія XX століття. За даними російського міністерства, група людей у формі Української повстанської армії в поїзді номер 65, що слідував за маршрутом «Москва – Кишинів», під час зупинки у Вінниці зайнялися перевіркою документів, і в тих, хто мав російські паспорти, почали вимагати гроші й прикраси.

Як заявив речник МЗС України, він спілкувався із прес-службою Південно-Західної залізниці, яка йому відповіла, що у Вінниці 21 березня начальник поїзда повідомив співробітникам внутрішніх справ про здійснення пограбування й крадіжки грошей у росіянки.

Співробітники МВС опитали потерпілу, яка не змогла повідомити, хто скоїв грабіж. Також вона не згадувала про людей у формі УПА, заявив Перебийніс.

Крім того, МЗС Росії заявило, що 23 березня група осіб, що представилися «11-ою сотнею Майдану», спробували зайти в будинок у Києві, орендований Російською Федерацією для діяльності Російського центру науки і культури.
XS
SM
MD
LG