Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині волонтерів вчать надавати першу медичну допомогу


Дніпропетровці масово вчаться надавати першу медичну допомогу
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:06 0:00
У Дніпропетровську просто неба фахівці обласної клінічної лікарні провели сьогодні експрес-курси надання першої медичної допомоги. На захід прийшли десятки волонтерів – школярі, студенти, небайдужі громадяни.

Їм розповіли про елементарні правила надання медичної допомоги людям, які потерпіли в ДТП, у сутичках, від падіння з висоти тощо, а також вчили азам догляду за важко хворими.

За словами головного лікаря обласної лікарні Сергія Риженка, набуті знання волонтери зможуть використовувати на практиці.

«Бувають ситуації, коли потрібен не лікар, а волонтер, який зможе надати першу медичну допомогу і доправити людину до лікарні. Коли ми буваємо на пляжах, у громадських місцях, на дорогах, то іноді бачимо людей, що лежать на узбіччі, а допомогти їм нікому. Саме тому ми започаткували цю програму для школярів, студентів, усіх охочих», – сказав Сергій Риженко.

Наразі у Дніпропетровську також відбувається запис волонтерів на більш тривалі курси надання першої медичної допомоги. За даними з облдержадміністрації, навчитися проводити серцево-легеневу реанімацію, зупиняти кровотечі, накладати пов’язки та надавати допомогу при переломах можуть усі охочі, а їх уже сотні. Ініціатори цих навчань – головне управління МНС України в області та Товариство Червоного хреста України в регіоні.

Крім того, курси надання невідкладної медичної допомоги наразі відкрито на базі Штабу національного захисту. На цих заняттях вчать допомагати при кровотечах, опіках, різних травмах, отримати знання про транспортування поранених і знеболювання.
XS
SM
MD
LG