Доступність посилання

ТОП новини

Українську армію пообіцяли підтримати конгресмени


Американські законодавці підтримують розширення санкцій проти Російської Федерації. Про це заявили представники делегації Конгресу Сполучених Штатів після зустрічей з українськими урядовцями в Києві. Крім того вони висловили готовність допомогти із озброєнням української армії. Вашингтон також переконуватиме своїх союзників дати належну відповідь на російську окупацію Криму.

В Конгресі Сполучених Штатів є повна підтримка дій, які спрямовані, щоб зупинити агресію Росії проти України, заявила сенатор-республіканець Келлі Айотт:

«Я очікую, що Конгрес зробить нові кроки, щоб послати президенту Путіну чіткий сигнал, що він має припинити будь-які дії, які загрожують суверенітету України. Я сподіваюся, що Путін розуміє, що ми можемо зробити і я рекомендуватиму додаткові заходи, ина Росію, зокрема санкції щодо російського фінансового сектору. Це матиме негативний вплив на економіку Росії».

Водночас конгресмени обіцяють підтримати українську армію. Мовляв усвідомлюють, що попереднє керівництво країни робило мало для підтримки її боєздатності. Сполучені Штати можуть надати сучасну зброю, засоби зв'язку і техніку. Загальна сума допомоги може скласти один мільярд доларів. Про військову присутність - не йдеться.
...одна з речей, про яку найбільше шкодуватиме Путін - своїми діями він обурив весь континент, всі країни регіону
Джозеф Доннеллі, сенатор США

Сенатор-демократ від штату Індіана Джозеф Доннеллі вважає, що Путін прорахувався:

«Я думаю одна з речей, про яку найбільше шкодуватиме Путін - своїми діями він обурив весь континент, всі країни регіону. Всі тепер кажуть - ми ніколи не покладатимемося на Росію, чи на її газ, чи інші енергетичні ресурси чи будь-що. Ніколи».

Агресивні дії Росії є неприйнятними і руйнуютьсистему безпеки у світі. Адже саме Москва давала гарантії суверенітету України, коли та позбулася ядерного арсеналу, зазначає конгресмен Стівен Лінч:

«Поміркуйте, який це надсилає сигнал тим країнам, які ми нині переконуємо позбутися ядерної зброї або відмовитися від її створення. Якщо проблема в Криму залишиться невирішеною, ми кажемо всьому світу, що без ядерної зброї немає ніяких гарантій територіальної цілісності. Це неправильний сигнал».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG