Доступність посилання

ТОП новини

Кличко: у Раді можуть підняти питання про обрання нового спікера


Голова Верховної Ради Олександр Турчинов
Голова Верховної Ради Олександр Турчинов
Лідер партії УДАР Віталій Кличко заявляє, що в разі, якщо дії влади залишатимуться неефективними, можна розглядати питання про обрання нового голови Верховної Ради України.

«За підсумками останнього місяця можна вже зробити перші кадрові висновки», – заявив Кличко на засіданні парламенту.

За його словами, вже варто розпочинати консультації і щодо призначення нового глави Міністерства оборони України. «Думаю, на місці міністра оборони повинен працювати професіонал, який має досвід роботи в кризових ситуаціях. І консультації про це треба вже розпочати. Сьогодні дії деяких високопосадовців також не ефективні. Якщо так далі триватиме, ми можемо ставити питання про обрання нового голови Верховної Ради», – наголосив лідер УДАРу.

«Російське вторгнення триває, а реакція нашої країни залишається повільною і слабкою. Стратегічні рішення ухвалюються кулуарно і вони незрозумілі суспільству. Крим окуповано без жодного спротиву. Хлопці стояли, захищали врукопашну кораблі і частини. Чекали чітких наказів. Армію фактично кинули діяти на свій розсуд», – сказав Кличко.

Кличко закликав закрити кордони «від політичних гастролерів», вжити заходів для припинення пропаганди ненависті, яку проводять російські телеканали, а також притягувати до відповідальності посадовців, що відповідають за виконання цих рішень.

«Для припинення сепаратизму потрібні рішучі дії на місцях. А люди цього не бачать. Вони вимагають відкритості і зрозумілості рішень влади. Тому засідання РНБО в розширеному форматі, фактично перетворення Ради нацбезпеки на оперативний штаб, мають стати правилом. І проводитися не після публічних дискусій, а в разі потреби й регулярно. Якщо потрібно – щодня», – сказав Кличко.

Зараз у парламенті триває перерва на прохання фракції УДАР.
XS
SM
MD
LG