Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську приватні фірми повернуть місту відчужене комунальне майно – ОДА


У Дніпропетровську приватні фірми добровільно повернуть місту відчужене комунальне майно, повідомили в облдержадміністрації.

За даними заступника голови ОДА Бориса Філатова, «справа про оборудку з 96 об’єктами комунальної власності», вартістю в понад 1 мільярд гривень, зрушила з мертвої точки. Він запевнив, що через тиждень об’єкти повернуть до комунальної власності громади за згодою сторін.

Філатов не назвав прізвища тих, хто стояв за оборудкою, проте зазначив, що в результаті численних перепродажів 96 об’єктів комунальної власності потрапили до доброчесних покупців.

«Як люди, що мають юридичну освіту та певний досвід, ми розуміємо: судитися – це довго і малоефективно. На даний момент ми провели досить доброзичливі переговори з людьми, які причетні до відчуження цієї власності. Ці люди дали всі гарантії, що цього тижня вони добровільно повернуть цю власність назад в комунальне господарство», – сказав Борис Філатов.

Повернення 96 відчужених об’єктів до комунальної власності було однієї з вимог дніпропетровського Євромайдану.

У вересні 2013 року в Дніпропетровську стало відомо про найбільшу в історії міста майнову аферу: приватна фірма стала власником майже сотні нерухомих об’єктів комунальної власності, заплативши при цьому, за оцінками експертів, копійки. Всі відчужені споруди (дитячі установи, лікарні, трамвайне депо) розташовані в престижних районах міста. Міська влада стверджувала, що до публікації в ЗМІ про оборудку не знала.

Кому віддали за безцінь дорогу комунальну власність і хто насправді стояв за аферою, так і не повідомили. За юридичною адресою фірми, що отримала комунальну власність, не виявилось.
XS
SM
MD
LG