Доступність посилання

ТОП новини

У МВС схиляються до версії, що Сашко Білий сам себе застрелив


Олександр Музичко
Олександр Музичко
Смертельне поранення в серце оголошеному раніше в розшук активісту «Правого сектора» Олександрові Музичку, відомому як Сашко Білий, було завдане з його власної зброї, кажуть у міліції.

Як заявив перший заступник міністра внутрішніх справ України Володимир Євдокимов, безпосередньо перед брифінгом він одержав результати експертизи тіла, згідно з якими Музичко одержав два попереджувальних постріли в ногу. Крім того, йому було завдано несмертельного наскрізного пострілу в корпус і пострілу в серце.

«Утрьох (співробітники міліції – ред.) викрутили пістолет, руки назад і наділи наручники, і лише потім побачили кров. Він був іще живий, і було викликано «швидку», – сказав Євдокимов.

На уточнювальне запитання, чи означає це, що Музичко сам себе застрелив, перший заступник міністра відповів: «Він вистрілив зі своєї зброї, з якої стріляв по співробітниках міліції. Одна куля пройшла навиліт, а друга потрапила в серце».

Раніше сьогодні Євдокимов повідомив, що Музичко був смертельно поранений під час затримання в ніч із 24 на 25 березня, оскільки відкрив вогонь у бік правоохоронців.

«Правий сектор» вимагає негайної відставки глави МВС Арсена Авакова й арешту всіх причетних до вбивства Музичка співробітників спецпідрозділу «Сокіл».

У відповідь Аваков заявив, що йому погрожують, але він «приймає виклик» і його позиція до тих, хто порушує громадський порядок, буде досить жорсткою.
XS
SM
MD
LG