Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії надіслало Україні ноту через ситуацію з екіпажами «Аерофлоту»


Міністерство закордонних справ Російської Федерації надіслало посольству України в Росії ноту протесту через дії Держприкордонслужби України щодо екіпажу російської авіакомпанії «Аерофлот». Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС РФ.

«Державна прикордонна служба України продовжує забороняти членам екіпажів повітряних суден російського авіаперевізника залишати борт повітряного судна з метою дотримання ними режиму робочого часу і часу відпочинку членів екіпажів повітряних суден при виконанні польотів на міжнародних повітряних авіалініях, що порушує положення міжнародних актів, спрямованих на дотримання вимог з безпеки польотів», – йдеться в повідомленні.

Російське МЗС посилається на випадок, що стався 24 березня, коли другому пілоту екіпажу літака «Аерофлоту», який слідував за рейсом «Москва-Київ» буцімто заборонили покидати борт судна.

В коментарі Радіо Свобода у прес-центрі Державної прикордонної служби України заявили, що ця інформація не відповідає дійсності, а будь-які дії щодо громадян іншої країни застосовуються лише у випадку відповідних рекомендацій з боку правоохоронних органів України.

Офіційну відповідь на ноту російського МЗС, де згадуються дії українських прикордонників, обіцяють оприлюднити невдовзі на сайті Державної прикордонної служби України.
XS
SM
MD
LG