Доступність посилання

ТОП новини

МВС проводить службове розслідування обставин вбивства Музичка


Олександр Музичко
Олександр Музичко
Міністерство внутрішніх справ почало службову перевірку правомірності дій співробітників міліції під час операції з затримання активіста партії «Правий сектор» Олександра Музичка (Сашка Білого).

Як повідомив заступник міністра внутрішніх справ Микола Величкович, комісія має протягом 10 днів оголосити результати службового розслідування про законність застосування зброї міліціонерами.

За його словами, до складу комісії увійшли керівники УБОЗу, Інспекції з особового складу, Управління внутрішньої безпеки МВС, слідства.

Як заявив Величкович, до завершення службового розслідування про його результати повідомлятися не буде. Водночас МВС пропонує створити громадську наглядову раду з числа журналістів, громадських діячів, якій по завершенню розслідування будуть надані всі матеріали, окрім прізвищ працівників міліції, які там фігуруватимуть, а також МВС готове потім надати матеріали розслідування представникам «Правого сектора», з якими є відповідна домовленість.

Тіло Музичка з вогнепальними пораненнями у серце виявили вночі 25 березня поблизу села Бармаки біля Рівного.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Володимир Євдокимов заявив, що Музичка було смертельно поранено з його власної зброї під час проведення спецоперації спецпідрозділом УБОЗ «Сокіл» на території Рівненської області із затримання членів організованої злочинної групи.

Лідер «Правого сектора» Дмитро Ярош закликав до негайної відставки керівника МВС Арсена Авакова, а також арешту всіх причетних до вбивства Музичка, у тому числі командира спецпідрозділу УБОЗ «Сокіл».
XS
SM
MD
LG