Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові побував велопробіг «Єдність»


Учасники велопробігу Єдності дісталися Харкова
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:50 0:00
Сьогодні харків’яни з національною символікою біля пам’ятника Шевченку зустріли учасників велопробігу «Єдність».

Група учасників цього пробігу майже тиждень перебуває в дорозі за маршрутом Київ – Донецьк. Перед тим, як дістатися на Харківщину, вони проїхали Київщину та Полтавщину.

Велотуристи розповідають, що їх радо зустрічають у кожному селі й містечку. Півсотні людей різного віку і поглядів вирушили у пробіг заради підтримки східних областей, в яких певні групи закликають до референдуму з питання федералізації України. Ще одна мета «Єдності» –демонстрація згуртованості, єдності нації.

За словами підприємця і організатора велопробігу Руслана Майбороди, до Євромайдану він не ідентифікував себе як українця, тому й веломаршрути прокладав найчастіше закордонними шляхами. А тепер він сам для себе відкриває українські краєвиди.

«До цього у мене був тільки український паспорт, але я не вважав себе українцем і не спілкувався українською, а тепер у мені в душі, десь всередині все перевернулося. Я люблю Україну, я спілкуюся українською. Мені дуже тяжко, бо для мене це так, як говорити іноземною», – розповів Радіо Свобода Руслан Майборода.

За його словами, в різних містах України люди приєднуються на своїх велосипедах до акції «Єдності», їх непокоїть, що політичні сили ззовні намагаються розколоти державу.
XS
SM
MD
LG