Доступність посилання

ТОП новини

«Мода за мир» – у Києві стартували Kyiv Fashion Days


Київ – У Києві почався Міжнародний тиждень моди Kyiv Fashion Days. Цього року його основна тема – пацифізм, а на головних показах представлять лише колекції українських дизайнерів. Відкриє тижні молода дизайнерка Яся Хоменко. Її показ присвячений останнім подіям в Україні та тому, як революція змусила кожного інакше дивитись на світ.

«Мода за мир» – так звучить головне гасло цьогорічних Kyiv Fashion Days. Цієї весни на подіумі не буде колекції іноземних дизайнерів – адже їхні покази завжди мають більш розважальних характер, а організатори вирішили відмовитися від гучних вечірок та святкувань, пояснює креативний директор тижня моди Дар’я Шаповалова. Однак в рамках окремої програми відбудуться групові покази дизайнерів східної Європи та середньої Азії.

«Багатьом з них цікаво саме зараз знаходитися к Києві, адже вони чули про те, як Україна відстоює своє право на краще майбутнє. Ми не можемо не звертати уваги на події, що відбуваються в Україні, але ми хочемо довести, що нам усім потрібно рухатися далі, займатися своєю справою. Саме тому ми вважаємо, що зараз саме час показати усе найкраще, що у нас є», – зауважує Дар’я Шаповалова.

Креативний директор каже: якщо ще кілька років тому українські дизайнери були просто «гордістю нації», то тепер їхня робота перетворюється на дуже серйозний бізнес. Це, як каже Шаповалова, дозволяє не лише заробляти на життя, а й створювати компанії та робочі місця.
Українські дизайнери виступили проти війни
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:20 0:00


Ця колекція – почуття, що накопичилося усередині кожного – Хоменко

Серед молодих дизайнерів також є перспективні, розповідає головний редактор журналу Vogue Марія Цуканова.

«Ми завжди підтримували молодих українських дизайнерів, пишемо про них, допомагаємо з порадою та беремо у зйомки», – каже вона.

Однією із них є Яся Хоменко – молода дизайнерка, чий показ відкрив тиждень моди Kyiv Fashion Days. Вона зробила його разом з художником Добринею Івановим. Яся Хоменко каже: її колекція – це своєрідний підсумок усього, що вона робила раніше.

«Це якесь почуття, що накопичилось у кожному з нас, коли хочеться зробити якийсь підсумок того, що було до і того, що може бути після. Це навіть не якісь патріотичні речі. Це може бути загальна перебудова ставлення до бізнесу, до інших людей. Зараз на цьому акцентовано усе, що відбувається усередині мене», – розповідає вона.

Також у рамках Kyiv Fashion Days триватиме освітня лекційна програма. Тиждень моди триватимуть до 30 березня.
  • Зображення 16x9

    Євгенія Олійник

    Кореспондент і карикатурист, працюю на Радіо Свобода з серпня 2011 року. Водночас здобуваю освіту в Інституті журналістики КНУ імені Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG