Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов пропонує почекати з відставкою Авакова до закінчення роботи комісії


Арсен Аваков
Арсен Аваков
Голова Верховної Ради Олександр Турчинов наголошує, що до завершення роботи тимчасової слідчої комісії щодо розслідування обставин загибелі активіста «Правого сектора» Олександра Музичка питання відставки міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова не розглядатиметься. Про це він сказав на сьогоднішньому засіданні парламенту.

Перед цим народний депутат фракції Партії регіонів Ганна Герман звернулася до спікера з проханням винести на голосування питання відставки глави МВС. «В країні було допущено політичне вбивство, і доки не буде розслідувано цю справу, не можна, щоб людина працювала в Міністерстві внутрішніх справ і мала вплив на це розслідування», – сказала Герман.

Турчинов у відповідь зауважив: якщо комісія під час розслідування цієї справи визнає порушення законів, «парламент не вагатиметься й ухвалюватиме рішення щодо звільнення» посадовця. «Без розслідування цього питання ми не можемо займатися з вами розправою», – сказав голова парламенту і додав, що для об’єктивності розслідування до комісії долучили представників громадськості.

Музичка (відомого як Сашко Білий) вбили в ніч на 25 березня. Як заявили в МВС, він загинув під час операції із затримання, проведеної спецпідрозділом «Сокіл». При цьому в міліції кажуть, що смертельне поранення Музичко отримав зі своєї зброї. Зараз обставини його загибелі розслідують.

Лідер «Правого сектора» Дмитро Ярош виступив з вимогою негайної відставки керівника МВС Арсена Авакова, а також арешту всіх причетних до вбивства Музичка, у тому числі командира спецпідрозділу УБОЗ «Сокіл».

Сьогодні, 28 березня, Верховна Рада України ухвалила постанову про утворення тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин загибелі Музичка.
XS
SM
MD
LG