Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії: накопичення російських військ біля кордону з Україною – це дезінформація


Міністерство закордонних справ Росії заперечує розгортання військових формувань на кордоні з Україною. Як ідеться в повідомленні прес-служби відомства, російська сторона дала можливість «всім, хто побажав», ознайомитися з реальним станом справ у прикордонних з Україною районах, кажуть у МЗС Росії. І під час цих інспекцій ознак військової загрози з боку Росії стосовно України не було виявлено, кажуть у російському зовнішньополітичному відомстві.

«Проведені в березні на європейській частині території Росії чотири міжнародні інспекції з Віденського документа щодо заходів довіри й безпеки 2011 року за участю представників Латвії, Німеччини, Швейцарії, Фінляндії, Естонії, Бельгії, Франції й України не виявили ніяких «агресивних приготувань» і не зафіксували ніякої військової діяльності, крім раніше заявленої», – йдеться у повідомленні.

У зв’язку із цим Росія закликає міжнародних партнерів не дезінформувати світове співтовариство щодо переміщення російських Збройних сил.

Тим часом, у МЗС України наголошують, що ситуація на російському кордоні залишається напруженою. На російській стороні кордону спостерігається активне перегрупування військ, заявив речник МЗС Євген Перебийніс.
XS
SM
MD
LG