Доступність посилання

ТОП новини

ДЕЗА ДНЯ, 28 березня. Путін дякує збройним силам Росії в Криму за те, що не допустили кровопролиття


Російський президент Володимир Путін назвав дії вояків армії Росії в українському Криму «професійними» і подякував їм у п’ятницю з Кремля за те, що вони дозволили «уникнути провокацій та кровопролиття» під час операцій у Криму. Ці неправдиві оцінки президента Росії широко рекламують головні інформаційні засоби Росії. Тоді, коли добре відомо, що ще 3 березня в інтерв’ю міжнародним журналістам Володимир Путін взагалі заперечував присутність російських військ на теренах півострова і називав замасковані у зелену форму без будь-яких шевронів спецвійська Росії в Криму «добре підготовленими силами самооборони». Про вбитого російськими спецназівцями українського прапорщика в Сімферополі, про замордованого кримського татарина, про сотні українських вояків у заручниках в російської армії, про мордування українських офіцерів вояками Росії і масоване залякування кримських татар російський президент не говорить.

Російські телеканали продовжують неправдиву пропаганду проти України. Так телеканал «Росія-24» називає у п’ятницю українську владу в Києві «хунтою». Тоді як нинішній уряд України підтримує весь цивілізований світ.

Чи можна дивуватися розгулу кампанії дезінформації і махрової брехні та розперезаної чорної пропаганди в засобах масової інформації Росії проти України, особливо, у дні наступу армії Росії в Криму та до сухопутних східних кордонів України, коли сам глава цієї держави, її президент Володимир Путін заперечував 3 березня присутність російських військ повсюдно в Криму і називав їх, замаскованих під «зелених чоловічків», місцевими «добре підготовленими силами самооборони». «З приводу введення військ, використання військ (в Криму)? Поки-що такої необхідності немає. Але можливість така є», – сказав тоді Путін.

У п’ятницю, 28 березня, президент Росії Володимир Путін вже без будь-якого приховування явно дякує російським збройним силам у Криму за добре проведену спецоперацію. «Висловлюю вдячність командуванню і військовослужбовцям Чорноморського флоту, інших частин та підрозділів, розташованих в Криму, за витримку, особисту мужність, за чіткі й професійні дії, котрі дозволили уникнути провокацій, не допустити кровопролиття, забезпечити умови для мирного і вільного проведення референдуму», – зазначив Путін.
Російські військові проводять арешт українських військовослужбовців під час спецоперації в Сімферополі, 18 березня 2014 року
Російські військові проводять арешт українських військовослужбовців під час спецоперації в Сімферополі, 18 березня 2014 року

А хто відповість за вбитого Кокуріна, замученого Аметова?

Красномовним щодо справжнього стану зі вторгненням російських військ у Крим є голосування в ООН 27 березня, коли 100 держав назвали це «агресією і порушенням норм міжнародного права». Але коли президент великої країни й далі бреше про відсутність під час спецоперації його військ в Криму, провокацій, кровопролиття та каже про «мирне і вільне волевиявлення» кримчан, то не випадково світ порівнює його риторику із риторикою Гітлера після аншлюсу Австрії у березні 1939 року.

Адже в Криму й у п’ятницю російські спецназівці побили українського вояка-контрактника у військовій частині на мисі Фіолент. «Він жив у переобладнаному приміщенні. Там його зустріли десять чоловіків… в результаті він був побитий, доставлений до шпиталю, йому зробили операцію. Більше нічого поки що не відомо», – повідомив журналістам у п’ятницю начальник відділу командування Повітряних сил Збройних сил України Роман Юрчило.
Олексій Кокурін
Олексій Кокурін

Під час штурму російськими військами картографічної української військової частини в Сімферополі 18 березня був убитий снайпером російського спецназу прямо у серце український прапорщик Олексій Кокурін, тут же був тяжко поранений росіянами український капітан Федун В.А.

Сотні українських вояків, офіцерів стали заручниками російського спецназу, коли їх піддавали тортурам і примушували порушувати присягу на вірність Україні. Серед них полковник Юлій Мамчур, генерал-майор Ігор Воронченко, капітан 2-го рангу В’ячеслав Дем’яненко, старший лейтенант Олександр Філіпов, а також офіцери морської піхоти – підполковник Дмитро Делятицький, майор Ростислав Ломтєв.

А чи не є провокацією і кровопролиттям смерть кримського татарина Решата Аметова. Другого березня він висловлював мовчазний протест біля захопленого так званою «самообороною Криму» парламенту автономії, а 3 березня вирушив з дому у військкомат і зник. 15 березня в Білогірському районі біля села Суничне знайшли його тіло зі слідами знущань – голова обмотана скотчем, на ногах наручники. У вбитого Аметова залишилося троє малолітніх дітей, молодшому з яких два з половиною місяці.
У Cімферополі поховали 38-річного Решата Аметова
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:48 0:00

Добре відомо, що майже 100 відсотків кримських татар не брали участі у так званому «референдумі» в Криму 16 березня, про який 28 березня згадав Володимир Путін. Також відомо, як проходив цей референдум, коли за даними, отриманими почесним головою Меджлісу кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим у цьому «референдумі» брало участь лише до 34 відсотків жителів півострова.

Ще не відомі всі масштаби безчинств, залякувань з боку російських військ у Криму. Але вже тепер можна сказати, що слова президента Путіна про «уникнення провокацій і кровопролиття» в Криму є брехнею.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG