Доступність посилання

ТОП новини

Путін привернув увагу Обами до «невпинного шабашу екстремістів» в Україні – Кремль


Президент Росії Володимир Путін в телефонній розмові з президентом США Бараком Обамою привернув увагу до «невпинного шабашу екстремістів, які безкарно здійснюють акти залякування мирних жителів, владних структур, органів правопорядку» в різних регіонах України і в Києві.

Як повідомляє сайт Кремля, в цьому контексті Путін запропонував «розглянути можливі кроки міжнародного співтовариства зі сприяння стабілізації обстановки». «Домовилися, що найближчим часом конкретні параметри такої спільної роботи буде обговорено керівниками зовнішньополітичних відомств Росії і США», – повідомила Москва.

Путін також привернув увагу до «фактичної зовнішньої блокади Придністров’я, що призводить до суттєвого ускладнення умов життя жителів регіону, перешкоджає їхньому пересуванню, нормальній торговій й економічній діяльності». «Акцентується, що Росія виступає за справедливе і всеосяжне врегулювання придністровської проблеми, зацікавлена в ефективній роботі нинішнього переговорного формату «5+2», – заявили у Кремлі.

У Білому домі у США про цю ж розмову повідомляли, що в її перебігу Обама закликав Путіна утриматися від провокацій на кордоні з Україною, припинити нарощування військових сил, а також погодитися на співпрацю з урядом України задля деескалації кризи. Американський керівник також підтвердив, що США рішуче виступають проти дій, які Росія вже вчинила на порушення суверенітету і територіальної цілісності України. Обама також закликав Путіна податии конкретні письмові пропозиції щодо шляхів розв’язання кризи навколо України.
XS
SM
MD
LG