Доступність посилання

ТОП новини

Росія виступає за нову Конституцію України, що гарантуватиме федеральний і позаблоковий устрій – Лавров


Керівник МЗС Росії Сергій Лавров
Керівник МЗС Росії Сергій Лавров
Керівник МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що Москва пропонує спільно зі США і ЄС сформулювати загальні заклики до влади в Києві, щоб вона виступила з ініціативою загальнонаціонального діалогу, підсумком якого стане нова Конституція України.

Як заявив Сергій Лавров в інтерв’ю програмі «Воскресное время» на «Першому каналі», російські офіційні особи пропонують спільно зі США і Євросоюзом «сформувати групу підтримки України та сформулювати загальні заклики до тих, хто зараз керує в Києві, щоб вони виступили з ініціативою загальнонаціонального діалогу, запросили всі без винятку політичні сили – звісно, не озброєних радикалів – і регіони до рівноправних переговорів».

За словами керівника МЗС Росії, підсумком цих переговорів має стати нова Конституція України, що «гарантуватиме федеративний устрій, підтвердить і закріпить позаблоковий устрій, що забезпечує права всіх, хто живе в Україні».

Крім того, Сергій Лавров висловив сподівання, що «ті дії, яких зараз вживає офіційний Київ щодо того, щоб заборонити радикальні структури, і домогтися безумовного виконання відомих домовленостей про здачу нелегальної зброї, – все це буде виконуватися».
XS
SM
MD
LG