Доступність посилання

ТОП новини

Лідер кримських татар Мустафа Джемілєв виступить на Раді безпеки ООН


Мустафа Джемілєв, лідер кримськотатарського народу
Мустафа Джемілєв, лідер кримськотатарського народу
Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв сьогодні виступить на засіданні Ради безпеки ООН у Нью-Йорку. Про це повідомили в прес-службі Междлісу.

Під час перебування за океаном Джемілєв зустрінеться з послом України в США Олександром Моциком, сенатором Джоном Маккейном, спікером Палати представників Джоном Бейнером, із представниками кримськотатарської громади США. Крім того, Мустафа Джемілєв планує виступити у Фонді Карнегі за міжнародний мир.

Раніше лідер кримськотатарського народу, Мустафа Джемілєв оголосив про намір кримських татар провести свій референдум:

«Наш референдум на відміну від російського, не буде фальшивим. У Нью-Йорку, на Раді Безпеки в ООН, я маю намір торкнутися цієї проблеми. Кримські татари проведуть свій референдум по статусу Криму», – сказав Джемілєв.

Засідання Радбезу ООН в Нью-Йорку відбудеться з ініціативи України і Литви. Головна тема засідання Радбезу ООН – ситуація в Криму.

У суботу, 29 березня, на позачерговій другій сесії Курултаю кримські татари проголосували за створення своєї автономії на півострові. Глава Меджлісу Рефат Чубаров тоді ж заявив, що референдум кримських татар проведуть у разі необхідності демонстрації волі народу.
XS
SM
MD
LG