Доступність посилання

ТОП новини

В Канаді зібрали багатонаціональний протест проти окупації Криму


Акція проти окупації Криму Росією, Монреаль, 30 березня 2014 року
Акція проти окупації Криму Росією, Монреаль, 30 березня 2014 року
У неділю, 30 березня, в Монреалі відбулася багатонаціональна маніфестація проти російської окупації Криму. Участь у заході взяли представники громад Грузії, Молдови, Латвії, Румунії, Литви та Сирії.

Кількасот мітингувальників ухвалили «Декларацію української громади», в якій висловили підтримку Україні в непростий політичний час, і одночасно засудили політику Росії.

«Вторгнення на територію України російської армії створило гуманітарну кризу в країні. Україна стала жертвою імперіалістичної політики Кремля. Якщо ми не зупинити агресора зараз, мир у всьому світі буде небезпеці», – йдеться в документі, написаному французькою мовою.
​Активісти також оголосили про намір домагатися від урядів Канади та Квебека, а також муніципалітету Монреаля вжиття заходів тиску на Росію з вимогою поважати суверенітет і територіальну цілісність інших країн.

Акцію протесту проти дій Росії в Україні організував монреальський комітет допомоги Україні. До акції долучився мер Монреаля Дені Кодер та голова Всесвітнього конгресу українців Євген Чолій.
XS
SM
MD
LG