Доступність посилання

ТОП новини

Міліція блокує «Правий сектор» після стрілянини на Майдані – Аваков


Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков віддав наказ про блокування «Правого сектора». Про це Аваков написав на своїй сторінці у Facebook, назвавши «Правий сектор» «бандформуванням».

Міністр підтвердив повідомлення деяких засобів інформації, що ініціатором стрілянини сьогодні ввечері в центрі Кієва був саме представник «Правого сектора».

«Біля кав’ярні «Мафія» неподалік Майдану такий собі Орест із «Правого сектора», за свідченнями очевидців, став стріляти. Поранені троє, двоє з них тяжко. Серед поранених – двоє бійців самооборони Майдану, заступник голови Київської міськдержадміністрації Богдан Дубас. Причини стрілянини невідомі», – інформує міністр.

«До прибуття міліції до кав’ярні прибули з готелю «Дніпро» добре озброєні представники «Правого сектора», розсунули людей, які блокували нападника, вивели його через утворений коридор і провели до готелю «Дніпро», – викладає події сьогоднішнього вечора Арсен Аваков.

«Віддав команду блокувати бандформування. Затримати винних. Усі силові загони переведені до стану бойової готовності», – повідомив міністр внутрішніх справ.

Минулого тижня під час затримання співробітниками спецпідрозділу «Сокіл» був убитий один із лідерів «Правого сектора» Олександр Музичко. У «Правому секторі» звинуватили міністра Авакова в причетності до цього вбивства і вимагають відставки урядовця. У Верховній Раді створена тимчасова слідча комісія з цього приводу.
XS
SM
MD
LG