Доступність посилання

ТОП новини

Три інтриги президентських виборів (огляд преси)


Київ – На нинішніх президентських виборах існує три інтриги, констатує експерт газети «День». Перша – це Порошенко і Тимошенко як представники традиційного помаранчевого табору. На сьогоднішній день, на думку експерта, у Порошенка шанси кращі, але попереду два місяці кампанії, під час якої ще можуть бути різні події. Тому картина може змінюватися. Друга інтрига – це скандал в Партії регіонів. Підтримка партією Михайла Добкіна, який згідно з соціологічними опитуваннями, має близько 5% підтримки. Це дещо авантюрний крок регіоналів, але він відображає стратегічне бачення цієї політичної сили тими людьми, які нею сьогодні керують. Третя інтрига – скільки голосів підтримки отримають представники партії «Свобода» та «Правого сектору»?

Тепер Порошенко – єдиний, хто протистоїть Тимошенко. Вона, як переконує в «Газеті по-українськи» політолог Тарас Чорновіл, дуже бажаний кандидат для Росії. Тому Порошенко наражається на величезну загрозу. Екс-прем’єр може перемогти його лише гвинтівкою в руках російського снайпера. Тому Порошенку слід подбати про безпеку. У спецслужб сусідньої держави може з’явитися спокуса розв’язати проблему президентських виборів у дуже простий спосіб, списавши це на «Правий сектор», наголошує Чорновіл.

Попри всі заклики Києва, росіяни не випускають iз полону капітана ІІ рангу В’ячеслава Дем’яненка. Він командував військовою частиною, дислокованою в Севастополі, і був захоплений під час її штурму 23 березня. Відтоді доля Дем’яненка не відома. Він – начальник Центру інформаційних і психологічних операцій. Докладніше про можливі причини ув’язнення офіцера і перспективи звільнення розповідає газета «Україна молода» у статті «Останній військовополонений».

74 відсотки населення Росії підтримають політичне керівництво країни, якщо Кремль почне війну з Україною, засвідчує соціологія. Ця цифра, як пише газета «Голос України», свідчить про те, що створення Кремлем «образа ворога» з українців і України як мобілізаційного інструмента консервації режиму Путіна завершилася успішно.

Відомі російські і європейські діячі культури в знак протесту проти агресії Путіна в Україні ігнорують вигідні пропозиції і скасовують гастролі в Росії. Тим часом чимало російських артистів через тиск і страх воліють мовчати. Бояться, щоб з ними не повторилася така ситуація, як з рок-музикантом Андрієм Макаревичем, який відкрито засудив Путіна. Докладніше про це розповідає газета «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG