Доступність посилання

ТОП новини

Депутати схвалили проведення в Україні міжнародних військових навчань


Верховна Рада ухвалила за основу і в цілому закон «Про схвалення рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2014 році для участі в багатонаціональних навчаннях». За таке рішення проголосували 235 народних депутатів.

Цей закон пропонує встановити чисельність учасників навчань з української сторони в 2,5 тисячі осіб і таку ж кількість – від інших держав-партнерів, повідомив на пленарному засіданні перед голосуванням в. о. міністра оборони Михайло Коваль.

«Основна тематика навчань спрямована на підготовку до участі в міжнародних операціях з підтримки миру й безпеки, гуманітарних і пошукових операцій на суші й на воді, а також захисту нашої держави», – сказав він.

Зі свого боку, член депутатської групи «Економічний розвиток», екс-міністр оборони Олександр Кузьмук повідомив, що навчання проводитимуться з травня по листопад на півдні України – в Миколаївській області, в акваторії Чорного моря, а також у західних регіонах – на Яворівському (Львівська область) та Ужгородському полігонах.

Відповідний законопроект вніс голова Верховної Ради, в. о. президента України Олександр Турчинов. Його зареєстрували 26 березня.

Зокрема, парламент підтримав допуск на територію України підрозділів збройних сил інших держав для участі в українсько-польських навчаннях авіаційних підрозділів на рівні ескадрилій, українсько-польських навчаннях підрозділів військової поліції «Правопорядок-2014», українсько-американських навчаннях «Репід Трайдент-2014», українсько-польських навчаннях авіаційних підрозділів «Безпечне небо-2014», українсько-американських навчаннях «Сі Бриз-2014», багатонаціональних навчаннях «Світла лавина-2014», багатонаціональних навчаннях гірсько-піхотних підрозділів «Карпати-2014», українсько-молдовсько-румунських навчаннях механізованих підрозділів «Південь-2014».
Закон має набути чинності після ухвалення з дня його публікації.
XS
SM
MD
LG